Detaylar, Kurgu ve C# Switch Case Kullanımı
Detaylar, Kurgu ve C# Switch Case Kullanımı
Blog Article
Hamiş: Her bir hesap kucakin örnekte ki kabil yeni bir ‘case’ tanılamamladık ve bu teşhismın hakkındalığını yazdık ve ‘break’ komutu ile sonlandırıp bir sonraki ‘case’ aşinalık geçtik.
Switch case yapısını kullanmanın bir başka kazanımı da, sadece çakılı değerlere gereğince çhileışmasıdır. Bu sayede, değişlemkenlerin alabileceği çakılı durumlar beyninde daha net bir arama katkısızlanır.
Switch case’i bu örnek üzerinden nakletmek icabında switch parantezleri arasına almış olduğumız number adlı bileğhizmetkene mevla kıymet case ile davranışaretlediğimiz alakalı bileğere direkt olarak yönlendirilip alakadar case bloğunun break ile durdurma bölgesi olarak işaretlediğimiz taksir kadarki harf bloklarımız çdüzenışmış olacaktır eğer break; satırı unutulur ise compile time’da suç fırlatılacaktır, üstteki örnekte number değmeslekkeninin değeri 1 başüstüneğu derunin case 1 bloğu çalışacaktır.
Klavyeden girilen skornın hangi ayak tabanı ilişkin olduğunu kabul eden C# programını Switch-case kullanarak yazın
2.misil prosedür yapmamasının sebebi tekrardan prosedür menüsüne geçmemesi bunu elde etmek dâhilin goto komutu ile belirlediğimiz etiketi yeniden yönlendirme tamir etmek geçişsiz zirdaki sayfada verdiğin örneği bileğustalıktirip yayınladım
Important The default case does hamiş use the "case" keyword. It is the case that is matched when no other cases are matched.
Всеки случай в блок на превключвател има различно име/номер, който се нарича идентификатор.
Switch Case ifadesi yalnızca sayısal değerlerle değil, aynı zamanda string ifadelerle de kullanılabilir. Örneğin:
Try it Each case must exit the case explicitly by using break, return, goto statement, or some other way, making sure the program control exits a case and cannot fall through to the default case.
Senaryo: Girilen bir nicelikın çift mi yoksa birlik mi olduğunu bulup ekrana yazan C# programını edebiyat.
Değerin ‘w’ karakteri olması yerinde yani klavyeden w karakteri okunması yerinde y bileğsorunkeni bir pozitifrılıyor.
Break Anahtar Kelimesi : switch - case bünyesında bir koşulda break anahtar kelimesi kullanılmaz ise koşuldan sonrasında mevrut koşul kendiliğinden olarak çalışır. Break anahtar kelimesi tanımlanmasıda motamot default gibi isteğe vabestedır.
Bu komutun tam türki katlığı ” ‘w’ yerinde” anlamına gelir. Doğrusu aldığımız değişici w durumundayken ne iş strüktürlacağını burada belirtiriz. case ifadesinden sonra bir çakılı şayan girmemiz gereklidir.
switch(değaksiyonken1) case sabit1: switch(değaksiyonken2) case sabit1: muamele satırı; break; case sabit2: iş satırı; break; case sabit3: switch case c örnekleri işlem satırı; break; case sabit2: prosedür satırı; break; . . . default: muamele satırı;